Els secrets de la bona saladura

Al Pont Sec som uns enamorats de les saladures. És un producte lligat totalment al territori, marí en este cas, que ens agradar elaborar, preparar i oferir en el restaurant. En la segona edició del D*na Festival Gastronòmic de Dénia que s’ha celebrat fa poc em van convidar a fer una ponència sobre les saladures i, en resum, vaig parlar del que vos conte tot seguit.

Continue reading “Els secrets de la bona saladura”

L’aposta per la recuperació del Blat de la Marina

L’Associació del Mercat del Riurau de Jesús Pobre (Dénia) fa dos anys que ha posat en marxa la recuperació del blat tradicional de la Marina. Temps enrere la zona coneguda com el Baix Montgó, que és la part alta de la vall de sant Bertomeu que acaba en la mar de Xàbia, era el graner de la comarca. S’hi sembrava blat i d’ell s’elaborava farina per a fer pa i coques, dos aliments bàsics de la dieta secular de la comarca.

Continue reading “L’aposta per la recuperació del Blat de la Marina”

El Pont Sec, protagonista del programa de TV “Cuiners”

El passat diumenge 10 de juny van començar les emissions del nou canal À punt. Una notícia que, per a començar, ens agrada. I més encara quan en un dels primers programes que s’han emés en la nova cadena i que porta el títol de Cuiners, el protagonista va ser el restaurant coqueria Pont Sec.

Continue reading “El Pont Sec, protagonista del programa de TV “Cuiners””

Per què tenim un hort propi al Pont Sec?

El restaurant coqueria Pont Sec està ubicat en una casa de camp antiga. I com a tal, la parcel·la disposava d’un terreny reservar per a fer horta. Nosaltres vam decidir conservar eixe ús del territori, que reivindiquem des d’ací.

Per a nosaltres disposar d’un hort té dos objectius, bàsicamente: un, sembrar productes que a hores d’ara són difícils de trobar en el mercat; i dos, plantar hortalisses i verdures per al sabor de les quals és important que vagen directament del camp a la cuina.

Continue reading “Per què tenim un hort propi al Pont Sec?”

Creació de llocs de treballs en la cultura gastronòmica tradicional

La incorporació del concepte cultura gastronòmica tradicional a la restauració ens pot permetre articular i recuperar el territori. Perque com obtenim sinó el que necessitem si hem d’elaborar cuina tradicional. Com ens abastim? L’única manera que tenim de fer-ho és habilitant el territori. Si estem fent una aposta per la ubicació de Dénia dins del món de la gastronomia mediterrània com a referència, necessitem tindre un rebost, algú que ens produisca estos productes.

Continue reading “Creació de llocs de treballs en la cultura gastronòmica tradicional”

Els 16 fonaments creatius dels germans Roca

Amb motiu del 30 aniversari de l’obertura del restaurant El Celler de Can Roca, fa dos anys es va organitzar una exposició a Barcelona. La mostra titolada “De la terra a la lluna” pretenia exposar de la millor manera l’univers dels tres germans que han conquerit el paladar mundial. Amb motiu de l’exposició es va editar un llibre que guarda un secret. En esta publicació es detallen les línies creatives, les claus, els fonaments, que prenen part en la creació d’un plat per parts dels Roca. Una lliçó repartida en 16 capítols que des que ho vam llegir ens acompanya en la filosofia del Pont Sec i ara vull compartir amb vosaltres:

Continue reading “Els 16 fonaments creatius dels germans Roca”

L’Orquestra del Pont Sec vos dóna la benvinguda

El Pont Sec no és ben bé un restaurant. A nosaltres ens agrada més parlar-ne d’ell com una sala de concerts. ¿Per què? Molt senzill; perquè és un espai on s’interpreta una partitura (recepta). Per a que siga possible esta interpretació calen tot un seguit de (músics) participants, cadascú sabedors de la seua disciplina, que triem acuradament.

Continue reading “L’Orquestra del Pont Sec vos dóna la benvinguda”