Per què tenim un hort propi al Pont Sec?

Pep i carabasses

El restaurant coqueria Pont Sec està ubicat en una casa de camp antiga. I com a tal, la parcel·la disposava d’un terreny reservar per a fer horta. Nosaltres vam decidir conservar eixe ús del territori, que reivindiquem des d’ací.

Per a nosaltres disposar d’un hort té dos objectius, bàsicamente: un, sembrar productes que a hores d’ara són difícils de trobar en el mercat; i dos, plantar hortalisses i verdures per al sabor de les quals és important que vagen directament del camp a la cuina.

Pep Romany en l'Hort del Pont Sec

En el primer cas, el dels productes que són difícils de trobar en el mercat tindríem, per exemple, els pésols, les guixes o els cigrons tendres. Esta classe de cigró, que es diferencia dels tradicionals en que no ha sigut assecat, es cuina acabat de collir. Al Pont Sec el gastem per a elaborar l’Arròs de fadrí; el cognom ve del fet que no porta carn. El cigró tendre també s’empra per a l’Arròs de batre, molt típic de Jesús Pobre.

I pel que fa a les hortalisses i verdures, per a les quals és important que no hagen de passar per la refrigeració d’una càmera, plantem tomaques. També faves, que només collides mantenen una textura cruixent que es perd en qüestió d’hores. Així com totes les plantes aromàtiques: com és el cas del julivert o del romer. No té res a vore la seua aroma acabades d’arreplegar de l’hort a si estan envasades.

Tomaques en el Pont Sec

Carta de temporada

Esta dependència -totalment a consciència- del producte de temporada condiciona la carta del restaurant. La carta del Pont Sec és extensa justament pel fet que una part d’ella està basada en els plats de temporada.

Si no heu estat encara al Pont Sec o s’hi heu estat pero no vos heu fixat, vos convidem a que la propera vegada vos acosteu a vore l’hort. Vos assegure, que el paisatge, amb el Montgó de fons, és molt bonic. Ho és per a nosaltres, que creguem i treballem per a donar valor a eixe paisatge.

Si vols saber-ne més de l’hort del Pont Sec, et convidem a vore este video.