VER ENTREVISTA

La cuina de Pep

Si has entrat ací segurament coneixeràs a Pep Romany. Ell n'és l'impulsor d'aquest projecte gastronòmic que és el restaurant Pont Sec. Pep és un cuiner però també diuen que és un gastrònom, un recuperador de sabors, un buscador d'experiències, un proporcionador de sensacions i una muntonada de coses més un punt rimbombants (ja saps, en això de la cuina cada vegada ens estem fent més cursis).

Fins i tot alguns diuen que és un artista, adjectiu del qual Pep en fuig perquè l'incomoda. “Jo no sóc artista, jo sóc artesà. Jo no componc, jo interprete les partitures que uns altres van composar, fa molts anys o ahir, això no importan. Dirigisc una orquestra, els artistes són els altres”.

Si parles amb ell et contarà que la seua cuina es basa en les tres tes: tradició, territori i temporada. Ben simple i, alhora, ben complicat.

És conegut per les seues coques, pels seus arrossos i per la passió que li posa a fi que tot isca redó. Dirigeix el seu equip i els guia cap al respecte per la cultura gastronòmica tradicional, per l'herència dels nostres iaios, per la recuperació de la nostra història, pel respecte al territori, per escapar de les bombolles i per la innovació, la investigació i la modernitat. En la carta hi ha espai per a tastar coses noves.

Que no para un moment, vaja.

Tot això que t'hem contat ho explica ell més bé en esta entrevista i en els articles dels periòdics que van fent-se ressó d'aquesta manera d'entendre això tan nostre com és el gust de viure.

De part de Pep i de la resta de la família Pont Sec, benvinguts i bon profit!

Descobrix més en: Converses amb Pep

Tradición, territorio y temporada